Hoera, wij hebben nieuwe schommels!

Berichtje uit de Texelse Courant: 

Nora Kroon (8 jaar) uit groep 4 van de Lubertischool is dolblij. Op het schoolplein mocht ze vanmorgen met burgemeester Uitdehaag de nieuwe schommel openen, het speeltoestel is er door haar toedoen gekomen. Net als de andere leerlingen was ze dolblij met de nieuwe speeltoestellen die anderhalf jaar geleden werden geplaatst, maar op haar wensenlijstje stond ook een schommel en die was er niet. Nu had Nora het geluk dat ze tijdens een fancy-fair van de basisschool een lunch met de burgemeester gewonnen en tijdens die lunch legde ze de vraag op tafel.

Aanvankelijk leek er geen ruimte te zijn, maar nadat alle opties nogmaals waren bekeken, werd er toch een plaatsje gevonden. Nora's geduld werd een klein beetje op de proef gesteld, maar ruim een jaar later is de schommel er toch gekomen. Lof ook voor Kees Koopman van gemeentewerken die er alles aan deed om de schommel te kunnen realiseren, met succes. 

Nadat de burgemeester en Nora - met inachtneming van de anderhalve meter afstand - de linten hadden doorgeknipt mocht eerst de burgemeester schommelen en een ambtsketen en schommelen blijkt geen goede combinatie. Na de burgemeester mocht Nora schommelen en allebei genoten ze van het moment. Daarna was de beurt aan de andere kinderen.

Het was voor de burgemeester de eerste keer dat hij weer op een dergelijke bijeenkomst kwam sinds de coronacrisis uitbrak. Hij gaf de leerlingen uitgebreid de ruimte om vragen te stellen. De leerlingen die vanwege de beperkte openstelling van de school thuis zaten, konden de opening volgen via een liveverbinding.