5 december

Op de Lubertischool stonden we vandaag wel even raar te kijken; de zwarte pieten kwamen aan met een limousine, maar ..... zonder Sinterklaas.
Beide pieten hadden een staf en een mijter op en vonden dat zij vandaag wel Sinterklaas mochten zijn. Over de rode loper liepen ze richting school.
Met veel kabaal en herrie kwamen er nog 2 pieten aan, op een Solex, maar nog steeds geen Sinterklaas.
Zonder onze lieve Sint zijn we met de pieten naar binnen gegaan. Juf Marleen wist zich ook even geen raad met deze situatie. Pieterklaas, zo noemde hij zichzelf!
De kinderen kwamen erachter dat de pieten de wekker van Sinterklaas hadden verzet, dat ze zijn telefoon op stil hadden gezet en tot slot nog het ventiel van zijn fietsband hadden losgedraaid.

Gelukkig hoorden we na enige tijd wat aankomen bij de voordeur. Daar kwam Sinterklaas op de tandem met een zwarte piet! Wat waren wij blij dat we onze lieve Sinterklaas weer in school mochten begroeten. Snel werden er mooie liedjes gezongen, kreeg de echte Sinterklaas zijn mijter weer terug en was alles weer gewoon.

De kinderen van groep 6,7,8 gingen na de start in de hal naar de klas om aan hun surprises te beginnen.
Naast het podium stonden tafels vol met de surprises van de andere groepen. Een echte traditie!

Wij hebben genoten van ons Sinterklaasfeest!!