In groep 6-7-8 zitten dit jaar 20 leerlingen, verdeeld over de drie groepen. In groep 6 zitten 6 leerlingen, in groep 7 zitten er 7 en in groep 8 zitten 8 leerlingen. In groep 6/7/8 wordt er in de eerste 3 rondes in de klas gewerkt. De leerkracht geeft dan instructies aan de verschillende groepen. Dat gebeurt aan de instructietafel vooraan in de klas.

De kinderen kiezen werk van de weektaak dat ze zelfstandig kunnen maken. Daarna zijn er nog 3 rondes waarbij de kinderen op het leerwerkplein werken. Hier worden vooral de samenwerkopdrachten gedaan.

De weektaak is een belangrijk onderdeel van het werken in groep 6/7/8. Elke maandag is er een uitgebreide werkbespreking van de werkbrief en elke ochtend begint met het plannen van het werk. Op de werkbrief staat waar ze instructie bij nodig hebben en wanneer die gegeven wordt. De kinderen mogen zelf kiezen wanneer ze welk werk gaan maken. Om ze hierbij te begeleiden wordt elke ochtend besproken wat er ingeleverd moet worden om het werk op vrijdag af te hebben.

Groep 6/7/8 krijgt samen wereldoriëntatie via de methode Blink. Er staat elk blok een thema centraal. Hier krijgen de kinderen eerst kennislessen over en daarna gaan ze zelf een onderzoek doen naar een onderdeel dat past bij het thema. Na het onderzoek maken de kinderen een presentatie en deze wordt in de klas gepresenteerd.  De afronding van elk thema is anders. Een powerpoint presentatie, een muurkrant een tijdschrift of…. Soms werken ze in groepjes, in tweetallen en soms alleen.

Juf Eloise en juf Anina draaien samen groep 6-7-8. Juf Eloise is een ervaren groep 7&8 leerkracht, zij staat inmiddels al meer dan 13 jaar voor deze groep. Juf Anina staat voor het 2e jaar voor groep 7/8 en ze werkt ook bij groep 7/8 op de Vliekotter.

Werkdagen

juf Eloise: maandag, dinsdag, woensdag