Mediamasters lubertischool De Koog

Met school hadden we een les over Mediamasters. De Mediamasters Game is een crossmediale game Voor in de klas en thuis.

Een crossmediale game is een term die wijst op de kruising van verschillende media,

zoals: theater, film, televisie, radio, print, internet, games, mobiele toepassingen en live-events.

In Mediamasters leer je van alles over:

Sociale media, Reclame, Informatievaardigheden, Programmeren, Games, Cyberpesten, Vloggen, Beeldvorming, Virtual reality en Online gedrag.

In mediamasters kan je ook Bits verdienen: door vragen te beantwoorden, puzzels te maken,en games te maken/spelen.

Met mediamasters deden over heel nederland ruim 6000 scholen mee. De winnaar was Groep 7 van de basisschool Het Startblok met bijna 14000 Bits en De Lubertischool maar rond de 9000 bits verdiend.

Met mediamasters vielen er ook prijzen te winnen, op de eerste plaats kreeg je:

Een trip naar het beeld en geluid museum.

Met de tweede plaats:

Een trip naar de educatieve escaperoom.

En met de derde plaats kreeg je:

Een trip naar de Makerspace van CODA Experience Lab.

Geschreven door Rens Bakker