MediaMasters is een spannende, gratis serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, online pesten, cybercriminaliteit en gamen?

DE LANDELIJKE WEDSTRIJD TIJDENS DE WEEK VAN DE MEDIAWIJSHEID

Van 4 t/m 12 november gaan jullie de strijd aan om de titel ‘meest mediawijze klas van Nederland’. Tijdens de landelijke wedstrijd zijn er vijf MediaMissies te spelen. Een MediaMissie bestaat uit een spannende filmaflevering, afgewisseld door klassikale vragen en opdrachten op het digibord. Thuis kunnen de leerlingen extra bits verdienen door het doen van leuke opdrachten op MediaMasters Extra. De klas die tijdens de landelijke wedstrijd de meeste ‘bits’ scoort, mag zich de meest mediawijze klas van Nederland noemen én wint een mooie prijs. Gaan jullie er met een van de felbegeerde prijzen vandoor?

Groep 7/8 schrijft na afloop een stuk voor op de website.