De kinderboekenweek is ook gestart op de Lubertischool.

brandweer1

Op dinsdag 5 oktober kwam de brandweer met de brandweerwagen het plein oprijden. De kinderen mochten overal kijken en vragen stellen. De brandweermannen liepen mee naar binnen om vervolgens officieel de kinderboekenweek te openen. Worden wat ik wil!

Vanaf vandaag komt er iedere dag een beroep op visite. Er wordt verteld wat het beroep is, wat je moet doen, waarom dit beroep zo leuk is en kinderen krijgen de gelegenheid om vragen te stellen.

Op woensdag is de dierenarts geweest. Met een echte patient, dit maakte het meteen helemaal af. De patient vond het ook reuze interessant en heeft de hele consult goed geluisterd. Van een kleine muis tot een koe, alles komt voorbij op het spreekuur van onze Texelse dierenarts. Sommige dingen zijn leuk, maar natuurlijk zitten er ook minder leuke dingen vast aan dit beroep. Gelukkig zijn er meer leuke momenten en kun je als dierenarts veel lachen.

dierenarts2

dierenarts1

De donderdag kwam er bezoek van een operatieassistente. Geheel in pak en voor ieder kind een operatie-mutsje werd er een nieuw beroep gepresenteerd in de hal van de Lubertischool. Wat is het engste wat je hebt gedaan, wat is het moeilijkste wat je moet doen, bloed is toch vies, waarom heb je voor dit beroep gekozen. De meeste mooiste vragen zijn voorbij gekomen. Betrokkenheid was ook vandaag weer 100%.
Onze Henk op het podium had een nuttige functie, want er werd menigmaal wat aangewezen om het de kinderen duidelijk te maken.

operatie 4operatie 4operatie 4

Op vrijdag werd de week afgesloten met het bezoek van de HORECA (hotel - restaurant - cafe) Iets wat zeer bekend is bij kinderen van de Liubertischool, want menig deel van de koog bestaat uit horeca. De kok en de barman kwamen vertellen wat er gebeurd als een gast de werkvloer betreed. Voorbereiden (mise en place) bestellingen, indekken, opnemen, vriendelijk zijn, goed je best doen, fooi krijgen en werken als een team!
Er werd nog een magische show van gemaakt door de shaker te gebruiken en het dessert wat werd getoond. Geweldige kinderboekenweek tot nu toe!
horeca 3horeca1horeca1

Volgende week gaat het avontuur verder...