De Lubertischool heeft verkeerslessen gekregen van de ANWB. In alle 3 de groepen stond een andere les op het programma.

Bij groep 1/2/3:
De kinderen hebben geleerd hoe een stoplicht werkt, waar je op de stoep loopt, en hoe je het beste kunt oversteken. Als afsluiting mochten ze nog even in een auto zitten. Uiteraard hebben alle kinderen hun diploma gehaald.

groep 123 streetwise2groep 123 streetwise2

Bij groep 4/5:

We kregen eerst een stukje theorie in de klas over de gevaren van auto’s op straat die je vooraf niet kunt inschatten of zien aankomen. De praktijkles ging over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Eerst hebben we onze eigen remweg onderzocht. Alles hangt af van snelheid, gewicht en profiel. Vervolgens mochten alle kinderen die dat wilden plaats nemen op de bijrijdersstoel van de lesauto om zelf te remmen. Zo werden ze zich bewust van het belang van een gordel en de remweg die een auto nodig heeft. Hartstikke leerzaam en leuk !

Bij groep 6/7/8:

De kinderen hadden een fietsparcour om af te leggen. Er werd geoefend met achterom kijken, hand uitsteken, voorsorteren, bochten maken, met 1 hand fietsen, over een rand fietsen. Stel een vrachtwagen haalt je in, dan wordt de ruimte ineens erg krap.
Dit kwam goed uit, want deze vaardigheden konden we goed gebruiken tijdens ons schoolkamp.
gr 678 streetwise