Jura is 12 en Tijn is 11. Jura zit in groep 8 en Tijn in groep 7 en ze zijn lid van de leerlingenraad van de Lubertischool in De Koog, samen met drie andere kinderen. Tijn en Jura zijn op elkaar ingespeeld, ze vullen elkaars zinnen aan. Tijn is creatief en heeft goede ideeën en Jura vind het leuk om dingen te
regelen. “We hebben een Halloweenfeest georganiseerd”, vertelt Jura. “De ouders van een jongetje uit onze klas hebben een overnachtingsplek”, vult Tijn aan. “Alle kinderen namen slingers en eten mee”, zegt Jura. “Afgehakte vingers van knakworstjes en griezelige cupcakes!”, zegt Tijn. “Zombiepizza’s met zwarte olijven! En zo’n Arabisch broodje met salade erbovenop”, besluit Jura.

Leerlingenraad
Ik vind een leerlingenraad voor alle kinderen van Texel wel een goed idee”, zegt Jura. “Ik ben dan al van school af, maar laatst ging ik naar een verjaardag en daar waren ook kinderen van de Jozefschool. Die ken ik dan alvast als ik naar de OSG ga. We doen best weinig dingen met andere scholen samen, alleen de sporttoernooien”, zegt ze. Maar die gingen dit jaar niet door, vanwege Corona. Ze zijn Corona helemaal zat. “Ik ben zo blij dat de musical door kan gaan”, zegt Jura, “We spelen Wie heeft de rol”. Wat ook leuk was, was dat ze buiten les konden hebben. Ze zaten op het plein onder de bomen op de boomstammen. Het was zó stil rondom de school en in het dorp. 

Een rustig gevoel
Tijn zou het wel vaker willen, buiten les krijgen: “Je krijgt er een rustiger gevoel van. Je voelt de wind en de zon en dan kun je je makkelijker concentreren”. Ideeën genoeg, hij zou best in die Texelse leerlingenraad willen. Dan voelt hij zich alvast helemaal thuis als hij over twee jaar naar de OSG gaat:
“We kunnen elkaar dingen leren. Op onze school is bijvoorbeeld een hele fijne werksfeer. Bij ons zitten groep 6, 7 en 8 bij elkaar en van groep 8 hebben we geleerd hoe je deelsommen doet. En als je dyslexie hebt, zoals ik, dan krijg je bij ons een speciale laptop en dan kun je zelf boeken kiezen. Dat
kan op andere scholen misschien ook helpen. Want het is heel fijn als je leert hoe je het wel kan”.

nieuwsbrieftijnjura