Oud-topschaatser Rintje Ritsma heeft zojuist de nieuwe ijsbaan van De Koog aan de Nikadel geopend.

Dat betekent dat er geschaatst kan worden op de baan die De Koog in 2019 aanschafte bij het bedrijf Sidijk in Heerenveen. Via hen kwam Ritsma naar De Koog om de baan te openen.

Kinderen tot en met 12 jaar mogen op de baan schaatsen, zij hoeven onderling de 1,5 meter afstand niet aan te houden. Sinds gisteren wordt daar al veel gebruik van gemaakt. De ijsclub van De Koog heeft kinderen gevraagd erop te letten niet met coronaklachten op de baan te komen. Ouders en jongeren vanaf 13 jaar is verzocht om in verband met de coronamaatregelen niet de baan op te komen. “Ouders zijn uiteraard wel van harte welkom om de kinderen te helpen bij het onderbinden van de schaatsen.” Er werd gisteren ook al geschaatst op de baan.

De Lubertischool werd gevraagd bij de opening aanwezig te zijn. Iedere klas stond aan een kant van de ijsbaan, Rintje zou een ronde schaatsen en wij mochten klappen en juichen. Daarna konden alle groepen nog even om beurten op het ijs. Voor sommige toch nog wel een uitdaging, maar we hebben er toch nog even van genoten met zijn allen!

schaatsen

What do you want to do ?
New mail