Groep 6,7,8 doet mee aan de tuinbouwbattle;

Wij, groep 6, 7, 8 van de Lubertischool, doen mee aan de tuinbouw battle. Wat houdt de tuinbouw battle in ? Iedere school die meedoet krijgt 400 tulpenbollen . We houden de tulpen bollen ongeveer 2 en een halve week. Als de tijd om is, gaan we ze verkopen en welke school het meest geld verdiend wint de battle en een klein reisje. je moet ze natuurlijk wel goed verzorgen, tot die tijd. Wat moet je doen? Ze moeten elke dag water krijgen, 14 uur per dag hebben ze speciaal licht nodig en het belangrijkste is om tegen ze praten en ze veel liefde te geven.

Namens de kinderen van groep 6/7/8, Mercedes en Liza

Informatie over de Tuinbouw Battle vanuit GreenPort NHN;

In de Tuinbouw Battle vertellen we alles over de tulp: waar komt hij vandaan, hoe wordt hij geteeld, wat gebeurt er in de bollensector en waar gaan de tulpen naar toe? De Tuinbouw Battle geeft in 5 lessen een beeld van de dynamische wereld achter deze meest verkochte bloem. We laten in 5 films zien waar de tulp zijn oorsprong heeft, wat de bollensector doet om aan mooie tulpen te komen en waar de tulpen worden afgezet. En we vragen je om met de klas mee te doen aan de Battle: geld verdienen met de verkoop van de eigen gebroeide tulpen. En dat maakt de Tuinbouw Battle uniek. Zelf tulpen opkweken, de teelt verzorgen, oogsten en verkopen! Het staat de deelnemende leerlingen vrij om de verkoop te organiseren zoals zij dat willen doen.