Elkaar helpen groeien, daar staan we iedere dag voor op bij Stichting Kopwerk/Schooltij. Wil jij net als Lonneke Balder écht het verschil maken als schoolleider? Lokaal én regionaal? Solliciteer dan nu!

Kom werken bij Kopwerk Schooltij II

Het paasontbijt was een groot succes! Super gezellig en vooral erg lekker. OR bedankt voor het regelen!

We hebben heerlijk afgebakken broodjes gegeten, er stonden voorverpate paasstollen op tafel. Aan alles was gedacht.
En hoe leuk om weer eens iets met z'n allen te mogen ondernemen. Alle groepen zaten door elkaar.
De paashaas heeft ons in de pauze ook nog opgezocht met een cadeautje!
Een geslaagde ochtend!!

paas3paas3

In groep 1/2/3 zijn we op dit moment bezig met het thema afval. Er worden dagelijks rondjes door de school gereden om het afval uit de klassen op te halen.
Het afval wordt netjes verzameld, er komt een nieuwe zak in de prullenbak en in de klas mag het sorteren beginnen. Er is een speciale afvaltafel waarin de zakken worden geleegd. Het moet nu nog gesorteerd worden; papier, plastic en groente afval. De kinderen hebben handschoenen aan en zorgen dat alles in de juiste afvalbak terecht komt!

Meester Jeroen helpt af en toe een handje mee. Ook tijdens de muzieklessen staat afval centraal. Verder hebben we het ook over recyclen en ons afvalwater. Wat gebeurt hier nu eigenlijk mee? We zijn hier de komende weken nog lekker mee zoet!

IMG 0388

Oud-topschaatser Rintje Ritsma heeft zojuist de nieuwe ijsbaan van De Koog aan de Nikadel geopend.

Dat betekent dat er geschaatst kan worden op de baan die De Koog in 2019 aanschafte bij het bedrijf Sidijk in Heerenveen. Via hen kwam Ritsma naar De Koog om de baan te openen.

Kinderen tot en met 12 jaar mogen op de baan schaatsen, zij hoeven onderling de 1,5 meter afstand niet aan te houden. Sinds gisteren wordt daar al veel gebruik van gemaakt. De ijsclub van De Koog heeft kinderen gevraagd erop te letten niet met coronaklachten op de baan te komen. Ouders en jongeren vanaf 13 jaar is verzocht om in verband met de coronamaatregelen niet de baan op te komen. “Ouders zijn uiteraard wel van harte welkom om de kinderen te helpen bij het onderbinden van de schaatsen.” Er werd gisteren ook al geschaatst op de baan.

De Lubertischool werd gevraagd bij de opening aanwezig te zijn. Iedere klas stond aan een kant van de ijsbaan, Rintje zou een ronde schaatsen en wij mochten klappen en juichen. Daarna konden alle groepen nog even om beurten op het ijs. Voor sommige toch nog wel een uitdaging, maar we hebben er toch nog even van genoten met zijn allen!

schaatsen

What do you want to do ?
New mail

Voor de vakantie kwam het bericht dat de basisscholen weer dicht moesten. We hebben voor de kerstvakantie nog een gezellige dag met de kinderen gehad op school. En na de vakantie was het weer online, classroom en juf of meester in de Google Meet!

Iedere dag staan er voor de kinderen in Classroom opdrachten klaar. Iedere dag zijn er Meet momenten. Soms zijn deze verplicht en soms zijn deze als vragen ronde ingesteld. We zien prachtige dingen voorbijkomen in onze Classrooms. Iedere vrijdag is er een inlever en ophaalmomentje aan het raam. Het werk wordt gecontroleerd tussentijds, in de meet en bij het raam.

Meester Jeroen krijgt vaak foto's toegestuurd van het werk van de kinderen uit zijn klas:

A220210121 095604

19 jan. 2021 15 56

Het thema ruimte en raketten is nu in volle gang.

Ook wordt hier hard gewerkt aan de keukentafel!

In groep 4/5 zijn de kinderen ook druk op snappet bezig, juf Nicoline kan de kinderen meteen volgen. Als er een foutje wordt gemaakt komen ze in de Meet, delen ze het scherm en kijkt juf meteen even mee! Hoe tof is dat! De taallessen worden gefilmd en de kinderen mogen juf dus af en toe even op pauze zetten. Dat is dan wel handig van een online juf!
Er zijn routebeschrijvingen gemaakt en ik ben benieuwd als wij ze gaan lopen waar we uitkomen!

In groep 6/7/8 werken de kinderen met een thuiswerkbrief, iedere dag staat er rekenen, taal, spelling, automatiseren en iets van de weektaak op. Soms met een instructie video in Classroom en soms een zelfstandigwerkles. Er zijn lessen op papier en online in Snappet.
Begrijpend lezen en Blink gaat ook gewoon door. Er worden werkbladen gemaakt, kinderen leveren foto's en filmpjes in van de opdrachten. En in de Meets kunnen de kinderen de vragen stellen op vaste tijden.

Hier wordt thuis hard gewerkt, gaan nieuwskringen gewoon door. 1 groep op het bord in de meet, andere andere 2 groepen thuis in de meet op een kruk meekijkend op het digibord en dan zitten er nog wat kinderen in de opvang op school. De vragen waren prima te verstaan, hier wordt je als juf helemaal blij van. Er komen foto's binnen van Blinkopdrachten, kortom: dit gaat goed!

2 00bfedb25f6e46a9ae1efc00456d1c692 59038c33adc8486da8111f5debb6a0442 f8c4b8d9e8474354912c2b186479c7a0

Wel hebben we de kinderen liever in de klas, maar we zijn trots op onze kinderen en op de ouders die dit thuisonderwijs mogelijk maken!

Janice Buijs, leerkracht van groep 4/5 en 6/7/8