Kleurenmonster

Hoi allemaal,

Deze week zijn we begonnen met het thema over het kleurenmonster. We leren over kleuren en over verschillende emoties. We hebben het deze week over blijheid gehad en gaan de komende weken leren over de andere emoties. 
De kinderen maken een emotieboek over zichzelf. Na het leren over een emotie, maken ze een pagina in dit emotieboek. Deze week hebben ze gewerkt aan de voorkant en hebben ze de eerste pagina over blijheid gemaakt. Het kleurenmonster van onze klas (een knuffel van een giraf) heeft bij sommige kinderen ook geholpen met kleuren en spelen deze week. De kinderen zijn al druk bezig geweest met het sorteren van alle kleuren in de kleurenhoek. 

De kinderen hebben deze week bij gym een race gedaan waarbij ze een balletje op een lepel zo snel mogelijk naar de andere kant moesten krijgen. Het ging hierbij niet alleen maar om snelheid, maar ook om samenwerken. Ze deden dit erg goed.

Groep twee heeft deze week de volgorde van de cijfers geoefend. Ze hebben daarna een opdracht gemaakt waarbij ze verschillende punten met elkaar moesten verbinden. Dit vormde verschillende soorten sterren. De kinderen hebben geoefend met het trekken van rechte lijnen en het schrijven van de cijfers. 

Groep drie heeft de afgelopen weken de -oei, -aai, -ooi, -eer, -oor en -eur geoefend. Ze gaan maandag in het dictee bekijken of ze alles nog goed kennen! 
Groep drie gaat vanaf volgende week in de ochtend van 08:30 tot 08:45 lezen bij groep 4/5/6. Ze oefenen voor het eerst in de andere groep en kunnen daar rustig lezen. De kinderen vinden het spannend, maar hebben er vooral veel zin in!

 

Fijn weekend!

Groetjes,

Juf Rosa

20240402_134008 20240402_134008
groep 2 werkt groep 2 werkt
website lepel website lepel