Dorpsschool De Lubertischool is niet meer weg te denken uit het toeristische dorpje De Koog. De school staat hier al sinds 1953 en maakt deel uit van stichting ‘Schooltij/ Kopwerk’. Bij deze stichting zijn bijna alle Texelse basisscholen aangesloten en ook veel scholen uit de Kop van Noord- Holland.

De Lubertischool staat op een prachtige locatie op het eiland Texel, de achtertuin van de school bestaat uit een prachtig bosgebied en ook de duinen en het strand zijn op loopafstand te bereiken. Aan ruimte geen gebrek, de kinderen hebben op het schoolplein genoeg mogelijkheden om vrij te spelen.

De schoolt telt momenteel 65 leerlingen die zijn verdeeld in 3 groepen (1,2,3 – 4,5 – 6,7,8). Een team van 13 collega’s (8 deeltijdbanen, de schoolleider, de intern begeleider, de onderwijsassistent, de vakleerkracht muziek en de vakleerkracht gym), veel vrijwilligers, een enthousiaste ouderraad en een medezeggenschapsraad draagt zorg voor een betrokken en positieve sfeer binnen de school. De Lubertischool kenmerkt zich door het gepersonaliseerde leren waar wij vooruitstrevend zijn en goed aansluiten bij de middelbare school op het eiland. Alle groepen starten om 8.30uur in eigen klas, na de pauze van 10.00uur gaan de kinderen werken op het leerwerkplein. De leerkracht heeft tijd voor groeps- en/of individuele instructies en de kinderen werken zelfstandig aan hun weektaak. Er is altijd een leerkracht aanwezig op het leerwerkplein voor hulpvragen van de kinderen. De kinderen staan centraal binnen ons onderwijs, we richten ons op het aanbod dat bij het kind past. Op het lwp leert en werkt jong en oud met elkaar samen en voelen de kinderen zich verantwoordelijk voor elkaar. Kinderen met specifieke hulpvragen krijgen specifieke aandacht en begeleiding, zowel de kinderen die zwakker zijn als de kinderen die bovengemiddeld presteren.

De weektaak is belangrijk binnen ons onderwijs, vanaf groep 2 starten de kinderen met een weektaak op hun eigen niveau. De leerlingen van de bovenbouw kunnen de weektaak zelf lezen, plannen en uitvoeren. Op onze school wordt veel van de zelfstandigheid van de kinderen gevraagd, hier worden ze deskundig bij geholpen door de betreffende leerkrachten.

De communicatie op de Lubertischool is van essentieel belang. Niet alleen het contact tussen de collega’s, ook gesprekken met ouders en kinderen zijn van groot belang. U kunt voor vragen en opmerkingen dan ook altijd bij ons terecht. Meer informatie vindt u in de schoolgids op de website.

Brink 29, 1796 AH De Koog
tel.: 0222 – 31 77 78