Je knippert even met je ogen en dan zitten we alweer in de leukste en drukste periode van het schooljaar. November en december zijn de ‘feestmaanden’ op school met Sint-Maarten, Sinterklaas en Kerst.

We blikken nog even terug op de periode voor de herfstvakantie, waarin onder andere de Kinderboekenweek centraal stond.

Het thema van de Kinderboekenweek 2017 was “Gruwelijk eng”. Dat heeft u aan de aankleding van de school kunnen zien: een mummie-deur, heksen, vleermuizen, boeken met spannende thema’s etc. Vanuit onze “veilige” school hebben we spannende verhalen beleefd, in boeken, in kunst, op toneel. “Kunstenaar in de klas” is ook in dit thema verwerkt en Maurice (de Kunstenaar) was deze week op school om het kunstonderwijs naar een hoger plan te tillen. Het “juffentheater” als start van de Kinderboekenweek en de afsluiting van alle groepen waren erg geslaagd. Verder is in alle groepen aandacht aan de KBW besteed en heeft de bovenbouw weer voorgelezen aan de onderbouw. Heel inspirerend! De boekenruilbeurs verliep zonder onenigheid alleen waren er niet veel kinderen met boeken en kinderen die echt hun kast opgeschoond hadden gingen met hun boeken weer naar huis. Maar verder was het een zeer geslaagde week!

Op donderdag 19 oktober werd het Uni-hockey toernooi gespeeld door groep 5&6 samen met de andere buiten dorpen. Het was een sportief en geslaagd toernooi.

Snappet
Op de Lubertischool werken de leerlingen met Snappet (een adaptief digitaal onderwijsplatform dat elk kind uitdaagt om zich optimaal te ontwikkelen op zijn/haar eigen niveau). De instructies worden vaak gegeven met behulp van concrete materialen, deze materialen zetten de kinderen later in tijdens het zelfstandig- en/of samenwerken. Ook is het gebruik van kladpapier belangrijk, zo kunnen leerlingen tussenstappen noteren en de juiste strategie toepassen om een som op te lossen.