Start avondvierdaagse
Maandag is de avondvierdaagse gestart met veel leerlingen van de Lubertischool. Verdeelt in 2 groepen (5 en 10 km) zijn de kinderen met frisse moed begonnen aan de wandelvierdaagse.

Op de helft van de route staat de post klaar met iets lekkers te eten en een koud glas limonade. Het eten en drinken wordt dit jaar gesponsord door Hotel Tatenhove, hier zijn we jullie erg dankbaar voor!

gr. 3-4 naar Ecomare
We bekeken de nieuwe Waddenstraat, interessant!
Daarna naar de  bruinvissen. Onder het eten en drinken kregen we uitleg over de drie botten die we meegenomen hadden: eentje was 50 jaar oud, eentje meer dan 100 maar de derde was een rendierbot uit de laatste ijstijd: 20.000 tot 30.000 jaar oud!!
We deden nog een rondje met opdrachten door de duinen en daarna mocht iedereen nog kiezen waar hij of zij naar toe wilde. Het was erg leuk, alleen jammer dat de panda’s hier niet waren maar ja, je kunt niet alles hebben.
En de meeuwen kapen je koek voor je neus weg!

Pannatoernooi
De donderdag voor de vakantie werd het Pannatoernooi georganiseerd door Sportservice Texel. In twee categorieën (gr. 3t/m5 en gr. 6 t/m 8d) werd gestreden om een plaats in de finale op de Groenplaats met alle Texelse basisscholen en natuurlijk om de eeuwige roem! Bij de jongste categorie waren het Joël (gr.5) en Luuk (gr.4) die er met de eerste prijs vandoor gingen. Echter waren de dames Evy (gr.3) en Sophie (gr.4) goed voor een tweede plek en mogen ook zij strijden op het Texelse toernooi op 25 juni. In de bovenbouw waren het Sijbrandt en Nijs (gr.8) die er met de titel vandoor gingen, ook zij werden op de hielen gevolgd door het damesduo Quinty en Aya (gr.6). Ook alle andere kinderen lieten sportief het beste van zichzelf zien en hebben genoten op deze zonovergoten middag op het schoolplein.

Lubertitheater groep 7&8
Voor de vakantie was het de beurt aan gr. 7&8 om de reeks aan Lubertitheaters af te ronden.
Zelfs bij het publiek gingen de voetjes nog even van de vloer!