nieuwsbrief juni

Downloaden nieuwsbrief-juni-2015.pdf (PDF, Onbekend)

meeuwenkolonie groep 3-4

Wist je dat……

• meeuwen meestal 3 eieren leggen?
  • meeuwen soms meer dan 300 kilometer op een dag vliegen om eten voor hun jongen te zoeken?
  • vader en moeder meeuw samen broeden en voor de kuikens zorgen?
  • als de kuikens willen eten ze tegen het rode puntje van de snavel van vader of moeder tikken?
  • de ouders dan voedsel uitbraken en dat aan de jonkies voeren?
  • we stokken omhoog moesten houden omdat de meeuwen anders in ons hoofd zouden kunnen pikken om ons weg te jagen?
  • een aantal van ons geraakt is door duivenpoep?
  • we schedeltjes van muizen vonden in uilenballen?
  • dat een konijn zijn eigen keutels nog een keer opeet?
  • konijnen de donkere keutels nog een keer eten omdat er vitamine inzit maar de licht gekleurde niet?
  • dat er een mierenleeuw in de duinen woont?
  • dat een pissebed zich kan oprollen bij gevaar net zoals een egel?

Je weet nu dat:

Wij ontzettend veel geleerd hebben van onze ochtend bij de meeuwenkolonie!

(klik op de foto en dan word je meteen doorverwezen naar het foto-album).

toneellezen
Het toneellezen is ontzettend populair in de school, tijdens het lezen zie je veel kinderen samen een plekje zoeken in de hal of op het leesbankje om samen een boek te lezen (de moeite waard om eens bij stil te blijven staan!) En wat een super nieuws dat we 5 nieuwe setjes met boeken mogen bestellen, de kinderen zullen blij verrast zijn!

foto’s
Heeft u het foto-album al een keer bekeken? Heel veel nieuwe foto’s zijn er te bewonderen! Denk maar eens terug aan het geweldige sinterklaasfeest, het sfeervolle kerstontbijt, de prachtige uitvoering van de ‘tranen van Miranda’, bezoek van de Paashaas, Koningsspelen 2015, schoolvoetbal 7-8 en de sportdag van groep 5-6. Ook de nieuwe foto’s van de meeuwenkolonie en het bezoek aan De Hors staan erbij. Veel kijkplezier!

IMG_0400.JPGDSC_6607.JPG DSC_0053.JPG

groep 5-6 met Ecomare naar De Hors
Met een fris windje op De Hors ging groep 5-6 de zee ontdekken. Met een groot net sleepten de kinderen door de zee om uiteindelijk de vangst binnen te halen. In het net zaten verschillende diertjes, plantjes en schelpen die we onderzochten. Ook mochten de kinderen in groepjes zelf vissen met een schepnet en onderzochten we de bodem van De Hors met natuurlijk heel veel wadpieren.
(klik op de foto en dan word je meteen doorverwezen naar het foto-album).

IMG_5735.JPGIMG_5763.JPGIMG_5759.JPG IMG_5758.JPG IMG_5743.JPG IMG_5752.JPG

q qq

pannatoernooi

Eerste voorronde Texels Kampioenschap Panna geslaagd. Donderdag 28 mei  vond de aftrap van de voorrondes voor het Texels Kampioenschap Panna plaats in De Koog. Kinderen van de Luberti streden in twee categorieën om 2 plaatsen voor het Texels Kampioenschap. De wedstrijdjes duurden 5 minuten of na het spelen van een Panna was de einde wedstrijd. In de onderbouw (groep 4, 5 en 6) won het team Knol Power (Olivier en  Nick) en 2e werden de Girls (Iris en Daphne). Bij de bovenbouw ging de titel naar Buurman en Buurman (Yannick en Doriaan)  en de 2e plaats was voor de Tia7 (Tim en Adriaan). Deze vier teams mogen meedoen met het Texels Kampioenschap Panna op zondag 21 juni op de Groeneplaats in Den Burg.

luberti 3 luberti 4

Avondvierdaagse
Veel kinderen hebben met plezier gelopen tijdens de avondvierdaagse. We hopen dat er volgend jaar nog meer kinderen mee gaan doen, wat het is ontzettend leuk, gezellig en gezond!

image2 image3