Boerenklasse
Afgelopen maandag is groep 7/8 in het kader van ‘Boerenklasse’ naar bloembollenbedrijf Anemone aan de Maaikeduinweg geweest.
We vertrokken om 11.00 uur voor een klein stukje fietsen met fris en droog weer.
Twee moeders hielpen bij de begeleiding, dat was heel fijn.

Ingrid Uitgeest van de Anemone heette ons welkom en we kregen een rondleiding over het bedrijf.

We leerden onder andere dat de bloembollen, van onder andere blauwe druifjes en tulpen, telkens weer opnieuw kunnen worden gebruikt.
Er werd volop gewerkt in de schuren en het was heel interessant om te zien wat er voor af gaat aan een verpakt bosje tulpen.
De bloemen worden pas geoogst als de kopjes boven de bladeren uit komen en een beetje kleur hebben. Daarna wordt de bol er af gesneden en met de hand worden telkens bosjes van tien bloemen geraapt.
Het is best veel werk allemaal. En veel gebeurt met de hand.
Daarna mochten de leerlingen verdeeld in drie groepjes opdrachten doen.
Ze gingen bloembollen opensnijden en bestuderen, bollen planten in een grasveldje en ook uitrekenen hoeveel bollenveldjes van 14,2 m2 in een weiland pasten.
Dat hebben de kinderen heel handig opgelost door met grote stappen van ongeveer één meter de lengte en breedte op te meten en daarvan het gemiddelde te nemen.
Dat is nu echt toegepast rekenen.
De leerlingen mochten ook allemaal een bosje van tien tulpen rapen en inbinden.
Ze kozen zelf uit aan wie ze de bloemen wilden schenken en schreven er een kaartje bij.
Vaak met een lieve tekst voor een ouder. En sommige  leerlingen hielden het bosje bloemen graag zelf. Ze waren ook zo mooi…

Om 14.00 uur fietsen we weer naar school. Net op tijd voor de kijkmiddag.
In de klas staat een bosje gele tulpen nog steeds te pronken.
De Anemone heeft sterke en mooie bloemen en bollen.

IMG_5310 IMG_5312 IMG_5313 IMG_5317 IMG_5322 IMG_5327IMG_5326

De Hof houdt bubbelvoetbal
Een heel aantal kinderen uit groep 5 t/m 8 heeft zich voor morgen opgegeven voor het bubbelvoetbal in De Hof. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor Larissa Klaasen. Het voetballen begint om 11uur en is voor iedere deelnemer een euro.

(Oud-) Texelse Larissa Klaassen traint voor deelname aan de Paralympics in Brazilië in 2016. Er is geld nodig voor een aangepaste tandem, trainingsfaciliteiten, reis- en verblijfkosten, enz.. De opbrengst van de Fancyfair is daarvoor bestemd.

Tijdens de Fancy Fair worden live-beelden getoond van Larissa tijdens de WK baanwedstrijden die dezelfde dag plaatsvinden.

images